Bavikhove-Singapore

Zaterdagavond vroeg onder de wol om zondagmorgen tegen 4.00u de auto startensklaar te houden. Gelukkig kregen we met de wissel van het zomer- naar het winteruur nog een extra uurtje slaap er bovenop. Kwam best van pas.

We rijden vlot tot in Tourcoing waar we onze auto stallen in een parkeergarage voor de komende 5 weken. Bij het station aangekomen is het wel schrikken bij het zien van de lange rij wachtenden voor de Ouigo naar Parijs. Dat zoveel mensen op zo’n uur al staan aan te schuiven om erop uit te trekken verbaasde ons wel. Eens de boarding van start ging verliep het instappen op de trein wel heel vlot. Oef, een eerste zucht van opluchting dat dit gedeelte van onze trip tot daar al vlot verliep. De Ouigo bracht ons vervolgens op een, hoe kan het ook anders,snelle manier tot in de luchthaven Charles De Gaulle. Daar kregen we ruim de tijd om op het gemak nog te genieten van een ontbijtje, wat slenteren in de taxfree-shop en ons te installeren in een nog confortabele zitplaats tot het tijd is om aan boord te gaan van de Boeing 777.
Het toestel stond al ruime tijd vooraf klaar aan de gate. Alles verliep zoals in de boekskes, wij op tijd aan de gate, de hostessen op hun beurt op tijd voor het inchecken en de bemanning en luchtpersoneel stonden ons op te wachten om onze plaatsen in te nemen.
Om 11u lokale tijd gingen we de lucht in. Tot Singapore deden we er welgeteld 12u over om 11117 km verder te landen. Tegen 6.00u lokale tijd in Singapore kwamen we aan. Net iets sneller (bijna 1u) door de wind die we in de rug hadden. Een hele tijd die wel snel verliep. Het slapen tijdens de vlucht lukte ons echter niet zo goed. Vanmorgen aangekomen in ons hotel bij zo’n 30 a 35°C (warm maar heel vochtig) lieten we de koffers achter en begonnen we de stad te verkennen. Al gauw werd duidelijk dat we toch wat slaap gemist hadden. Waar ook maar een bank of iets dergelijks stond waar we op konden gaan uitrusten, dan deden we dit maar. In de namiddag keerden we terug richting hotel waar we voor een tweetal uurtjes ons bedje opzochten. Daarna trokken we opnieuw de stad in en zie hier het resultaat.
Morgen komt een ander deel van de stad aan bod.

← Previous post

Next post →

7 Comments

 1. Frank Wolfvelde

  Hallo, amai zeg, van een snelle start gesproken, schitterend! Hotel Marina Bay Sands…indrukwekkend! Prachtige foto’s. Wordt interessant om het verdere verloop van jullie reis te volgen. Geniet van jullie tweede dag in Singapore. Groeten Christelle en Frank

 2. Johan en Hilde

  Dag Greet en Francis,
  Zalig dat jullie zoveel km overbruggen om een aantal uren later te landen in een gans ander continent!
  Ik / wij genieten zeker verder digitaal mee van jullie avontuur!En wees maar zeker , we denken regelmatig aan jullie want de cava wordt echt gesmaakt door Johan en Jitser en nu ook door Bieke die sedert vorige woensdag weer voorgoed in ons Belgenlandje is.
  Geniet maar veel en tot de volgende!!
  Gr Hilde en Johan

 3. Hallo,

  Ik geniet mee met jullie door de prachtige foto’s en de mooi geschreven blog. Geniet er ten volle van en ik volg jullie op de voet vanuit Kuurne.

  Groetjes en veel plezier,

  Anne

 4. rita buysschaert

  super, genieten maar.

 5. Caroline

  ziet er al schitterend uit, benieuwd naar meer 🙂

 6. Amaai, eerder dan verwacht… de eerste mooie foto’s zijn er al !!!
  Hoewel we overdag naar dezelfde zon kijken toch zijn jullie in een heel andere wereld.
  Straks in de volley gaan we een het een beetje over jullie hebben 🙂 spits maar jullie oren.
  Uitkijkend naar jullie volgend nieuwsje sturen we jullie een koude groet vanuit ons Belgenland
  Carine en José

 7. Hallo Greet en Francis, het kon niet anders verassende beelden die spreken voor zich en welke beelden. Wat ik al een tijdje vermoede komt stillaan naar boven top fotografie met verzorgde blog en website met prachtige beelden. Het kon niet anders de beste fotografen zijn lid van de Kon. fotoclub Diafo Harelbeke, geniet er maar van echt schitterend. De voorzitter

Comments are closed.

error: Content is protected !!