Christchurch

We zijn jammergenoeg aan onze laatste dagen in Nieuw-Zeeland gekomen. Het lijkt erop dat het weer een beetje dezelfde stemming in zich heeft zoals wij ons voelen. Beetje somber ochtendgrijs maar tussen de grijze wolken probeert de zon zich een weg te banen. We vinden het spijtig dat het eind in zicht is maar proberen er nog 2 fantastische dagen van te maken en bekijken het positief.
Wat achter ons ligt hebben we gehad en dragen we voor de rest van onze dagen met ons mee.
Wat we hier de afgelopen 4 weken mochten meemaken en beleven was fantastisch. Een droom die werkelijkheid is geworden. We zijn enorm dankbaar dat we die kans gekregen hebben.

De weg naar Christchurch slingert zich door een laagvlakte. Aan onze ene zijde blijft het hooggebergte triomfantelijk pronken met de besneeuwde pieken. Stilaan komt het zonnetje er ook goed door en halen we vandaag terug makkelijk 20°C.
Tegen de middag rijden we Christchurch binnen, de grootste stad van het Zuidereiland en die tijdens de aardbevingen van 2010 en 2011 volledig verwoest werd. De stad is nu nog zelfs in volledige wederopbouw, het einde is voorzien voor in 2019.
In de voorsteden verloren heel wat mensen hun woning en geschat wordt dat er vóór 2028 nog zo’n 50.000 nieuwe woningen zullen worden opgetrokken.

Vooraleer we ons morgen terug hoog boven de wolken begeven verkennen we nog een beetje de omgeving van Christchurch en laten we ons met een kabellift optrekken tot een bescheidener hoogte van 945 m voor een 360° panoramisch zicht op de stad, schiereiland en haven. Je hoort me waarschijnlijk al terug komen, opnieuw een subliem zicht!

Vanavond worden de koffers nog gepakt, klaar voor de vlucht van morgenavond.
Morgen het stadscentrum zelf nog even verkennen en ons daarna klaarstomen voor de lange vlucht naar Dubai.

 

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. Ja ik zie ook dat de fotograaf wat vermoeit geraakt, waarschijnlijk van de vele mooie landschappen, het valt op dat de horizon niet meer zo recht is zoals in het begin, goed voor een beetje thuiswerk, de commentaar die wij konden genieten was van een loep zuivere kwaliteit. Het is nog niet helemaal gedaan maar ik denk dat er vele maal een 10 zal bijzitten in de komende clubwedstrijd
  Echte klasse fotografie, Ik ben alvast bereid een tentoonstelling van 18 foto’s te reserveren in het Dorpshuis de Rijstpekker. Wij duimen alvast voor een goede vlucht en veilige thuiskomst. Koninklijke Fotoclub Diafo Harelbeke
  Bedankt beiden voor een echt aangename Blog

 2. Frank Wolfvelde

  Dag tante Greet en nonkel Francis.
  Wat een prachtige reis maken jullie. Een belevenis om u tegen te zeggen. Mooie foto’s en een vlot geschreven en vlot lezende blog.
  Fijn om te volgen. We genieten mee. Zover van elkaar en toch een beetje dichtbij.
  Geniet nog van jullie laatste week!
  Groetjes,
  Frank en Christelle.

 3. claudine

  Jammer dat het bijna voorbij is voor jullie. Maar ook voor ons want het was een aangenaam volgen.

  Groetjes Claudine en Danny

Comments are closed.

error: Content is protected !!