Christchurch 2

Deze morgen lieten we ons iets later wekken dan gewoonlijk want vandaag gedaan met de grote verplaatsingen. Enkel een bezoek aan de stadskern stond op ons programma.

Onze B&B was amper 8 km van het centrum verwijderd, dat maakt dat we snel op onze bestemming waren.

De stilte waarin we hier de afgelopen 4weken vertoefden wordt vandaag gretig verstoord door het geluid van boormachines, hamerslagen, drilboren….
De stad is werkelijk één grote bouwwerf. Wat moet dat hier niet geweest zijn op het ogenblik van de aardbeving zelf? Overal worden herstellingen aangebracht of nieuwe gebouwen opgetrokken. Achter iedere hoek tref je hetzelfde beeld aan. Ofwel de overblijvende ruïnes van de ramp zelf waar je huizen, gebouwen aantreft met verscheurde muren en daken ofwel torenhoge kranen, graafmachines, betonmixers en ontzettend veel bouwvakkers die de stad z’n nieuw elan teruggeven.

Eén opmerkelijk gebouw die de aandacht genoot van heel wat bezoekers was wel de nieuw opgetrokken kerk in karton. Jawel, naast wat golfplaten en ijzerconstructie’s is karton de meest gebruikte grondstof die voor de optrek gebruikt werd. Je kan het je zo gek niet voorstellen maar zelfs het kruisbeeld en de offerblok waar kaarsjes gebrand worden is vervaardigd uit zo’n kartonnen buizen.
Er is al aardig wat verwezenlijkt en wat afgewerkt is mag gezien worden. Ultra moderne complexen die voldoen aan de strengste bouwvoorschriften rijzen hier als paddestoelen uit de grond op. Wat bewaard bleef houden ze ook zo en staat er netjes bij. Het is de combinatie van oud en nieuw die de stad weer zijn waardigheid geeft.
Naast het grote verval in de stad kennen ze hier ook iets van kunst. Talrijke gevels werden getooid met grote schilderijen of ze deponeren kunstwerken zomaar ergens neer. Een zitje in een reuze zetel deed ons wel deugd na het vele stappen.

De tijd was gekomen om voor goed vaarwel te zeggen. We reden richting luchthaven waar we onze auto parkeerden en ons incheckten. Na een vlucht van 19.30u, wel met een tussenstop van anderhalf uur in Sydney, hopen we goed aan de grond te gaan in Dubai.

 

← Previous post

Next post →

10 Comments

 1. johan en hilde

  Zoals algemeen geweten, aan alles komt een eind… jammer genoeg in jullie geval!
  Maar weet dat ook deze reis een meerwaarde had en niemand kan jullie ervaringen nog afnemen.
  De herinneringen staan op jullie netvlies gebrand, die zullen zorgen voor het heerlijke nagenieten.
  De weg ligt open voor nieuwe reizen, nieuwe ervaringen, andere uitdagingen..
  Nu eerst een nieuwe ervaring in familiekring, een wonderlijk gebeuren..

  Veilige terugvlucht en een behouden thuiskomst!

  Gr, Hilde

 2. Vele dank dat we de kans kregen om mee te genieten van jullie wonderlijke reis . De prachtige natuur de geweldig foto’s ,was zalig om te zien een reis om een heel leven van te genieten . Veilige reis toegewenst en vele groetjes Kaatje en Carl.

 3. Misschien tot vrijdag in de fotoclub.
  vrijdag 01 December 2017 vanaf 19.30 uur

  Goede reis en veilige thuiskomst

 4. Claudine Demeulemeester

  Veilge reis terug!!!!!!
  Groetjes, Claudine

 5. claudine

  Veilige thuiskomst

  Groeten Claudine en Danny

 6. Jan Vermeire

  De tijd vliegt toch, jullie komen al terug huiswaarts. We hebben genoten van jullie verhalen en mooie foto’s. Veilige terugreis, en geniet nog wat in Dubai. groetjes,
  Carine en Jan

 7. Henriette

  Veilige thuiskomst ! en bedankt dat we hebben mogen
  meegenieten van jullie mooie reis , het is echt prachtig !
  Geniet nog van de dagen in Dubai , en tot ziens in de straat !

 8. Geert Van Eeckhout

  Hallo,

  We hebben er allen van genoten. Veilige thuiskomst en leg alvast die dikke trui maar bovenaan in de reiskoffer, je zal hem kunnen gebruiken.
  Tot wederhoren.

 9. Hallo ,
  Nog niet teveel aan thuis denken , jullie verblijven toch nog even in de Emiraten ? Daar is het lekker warm, de weersverwachtingen daar zijn rond de 28° ( in de schaduw !) Jullie dorst zullen jullie moeten lessen met dranken zonder alcohol ! (Tenzij jullie nog enkele weken daar extra willen verblijven maar dan in den prison.) Persoonlijk heb ik daar geen ervaringen mee , maar ik denk toch dat het geen aanrader is .
  Groetjes carine .
  ps: vanavond de laatste Salto zonder Francis!

 10. Joost en Marijke

  Bedankt dat we jullie reis mochten volgen, het was zeer interessant en doet
  ons verlangen ook eens te gaan.
  geniet nog na en kom goed thuis.

  joost en marijke

Comments are closed.

error: Content is protected !!