Dubai

Bijna 20 u later nadat we vertrokken uit Christchurch landen we tegen 5u in de morgen in de mondaine stad Dubai. Deze keer was het wel een hele lange vlucht. Gelukkig bijna heel de tijd in gebied gevlogen dat in de nacht verkeerde, dat maakte het ons wat makkelijker om van een nachtrust te kunnen genieten.

Hier in Dubai worden het echt wel onze 3 laatste dagen.

Dubai is een stad die deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige emiraat. Een imposante stad die vooral bekendheid geniet door de vele wolkenkrabbers die er ten hemel rijzen en we staan versteld hoeveel er nog worden opgetrokken. Christchurch was een bouwwerf maar ze kunnen een puntje zuigen van wat hier aan de gang is. Ongelofelijk wat hier al staat en welke plannen er nog moeten verwezenlijkt worden!

Behalve de hoogste wolkenkrabber heeft het ook de grootste fontein, grootste winkelcentrum met daarin een van de grootste aquariums ter wereld, grootste overdekte skihal, grootste golfbaan, grootste luchthaven …..
In Dubai lijkt alles precies groot, groter, grootst te moeten zijn.

Tegen 8u deze morgen waren we al op stap van het hotel naar de binnenstad.
De hoogste toren die de naam Burj Khalifa draagt is 828 m hoog. Dit wordt ons eerste aantrekkingspunt om van op een afstand te bewonderen maar ook het prachtige operagebouw in de omgeving ervan is de moeite. Daarna trokken we naar het hart van het oude Dubai waar de drukke souks al onze zintuigen gingen trakteren op geluiden, aanzichten,vele geuren en kleuren. Ze kennen de knepen van het vak om ons aan te klampen en hun waar aan de man te brengen. Vanavond nog het lichtspektakel bijgewoond die zich voordoet in de vijvers rond de Burj Khalifa en daarna vroeg in ons bedje. Op naar morgen.

 

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. Spiessens Ann

  Hallo

  Fijn dat jullie toch ook de stad mooi vinden!
  We verwateren en zouden direct terug willen gaan!
  Allee het allerbeste nog en goed terugreis he.
  Blij al dat moois gezien te hebben van in onze zetel!

  Ann en Filip

 2. Hallo,
  Dubai , echt een andere wereld , voor mij komen er weer mooie herinneringen boven. Toen ik er verbleef was Burj A Arab het wonder van de stad , Burj Kalifa was toen in opbouw , blijkbaar hebben ze daar niet stil gezeten!
  Geniet nog met volle teugen van de laatste vakantiedagen.
  Carine

 3. claudine

  Tot terug in Belgie en doe maar goeie regenkledij aan want het giet hier met bakken uit de hemel.

  groeten Claudine

Comments are closed.

error: Content is protected !!