Abu Dhabi – back to home

De inkt is zo goed als op, met de laatste druppels pen ik met plezier het laatste reisverslag.

We kijken terug op een onvergetelijke reis, een schat aan belevenissen en indrukken die voor de rest van ons leven op ons netvlies gebrand zijn.
Hoeveel keer er hier een wauw, amaai, mo zeg hoe skoone, mo gauw zeg, amazing, onvergetelijk, mo vent toch, moeie dat bezien, t is haast niet mogelijk, e ge riekt dat oal van hiere, (fluisterend tegen elkaar) ge moet ne keer horen hoe stille dat dat hier es…uit onze mond kwam zijn we vergeten te tellen maar het zijn ontzettend vele keren geweest.

Vandaag bracht ons naast grondgebied Dubai ook tot in Abu Dhabi waar we onze ogen de kost gaven in en rond de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, namelijk de Sjeik Zayed-moskee of ook wel “De witte moskee” genoemd. Wat voor pracht en praal we daar aantroffen? Ongelooflijk alsof ze hier maar één grondstof kennen, marmer, marmer en nog eens marmer en dat in alle mogelijke uitvoeringen!
Onze laatste dag bracht ons ook nog tot in Dubai Mall, het grootste winkelcentrum waar zo’n 1200 winkels in zijn ondergebracht verspreid over 4 verdiepingen.
Gisteren waren we er ook al en vierden we efkes mee ter voorbereiding op hun nationale feestdag van komende zaterdag. Ons gevonden tussen al die rijke sjeiks???
Ja zelfs vandaag, bij het bezoek aan de witte moskee, kon ik niet anders dan me te kleden als een moslima. Voor Francis daarentegen volstond een gewone outfit. Voelt voor ons, westerse vrouwen, toch wel beetje discriminerend aan.

We willen ieder van jullie bedanken die ons op de voet volgde maar ook voor de leuke tegenreactie die je af en toe postte op onze blog. Het ver weg zijn van huis gaf ons zo het gevoel van verdere verbondenheid met het thuisfront.

Bijna 5 weken verder, 5570km rondgetoerd met onze bolide en ongeveer evenveel beeldjes geschoten of nog meer, is de cirkel rond en keren we terug naar ons kleine maar toch ook zo welvarend landje, zij het op een totaal ander gebied.
De rust die de afgelopen maand op ons afkwam zullen we ongetwijfeld missen maar er zit niets anders op dan terug mee te draaien in die mallemolen.
Morgennamiddag de laatste vlucht tot op Franse bodem, onze vertrouwde wagen volstouwen met de bagage en koers zetten richting Bavikhove.

Misschien tot op een volgend avontuur.

 

← Previous post

Next post →

12 Comments

 1. Hallo,

  Dankjewel voor het supermooi verslag en de sjieke beelden. Ik kijk er al naar uit om nog meer van dit te vernemen. Tot weldra !

  Anne

 2. Stefanie

  Veilige terugreis ?

 3. Veilige terugreis terug En haal de warme trui maar boven want is hier veel kouder Dan daar

 4. Isabel Spiessens

  Hey Greet en Francis

  Wij waren blij om alles te kunnen meevolgen!
  De teksten waren steeds aangenaam om te lezen en gaven zeer goed de sfeer weer, net zoals de foto’s, Francis, je bent een topfotograaf !
  We wensen jullie een goede terugreis en tot binnenkort.

  groeten
  Isabel en Philippe

 5. Ik ben het volledig eens met de woorden van Isabel, hetzelfde schrijven lijkt mij niet nodig, welkom Home, Trotse voorzitter van kon. fotoclub Diafo Harelbeke Jacques Dewijn

 6. claudine

  Tot in Belgie en bedankt voor de mooie reisgids

  Claudine en Danny

 7. Beste Greet en Francis ,
  Helaas heb ik niet de juiste pen om te beschrijven hoe ik elke dag uitkeek naar jullie verrijkend reisverslag.
  Nu is het inderdaad terug komen, zoals je het zelf beschrijft ” in de malle molen “. Toch ben ik ervan overtuigd dat jullie anders weerkeren dan toen je vertrok. Zo een tijd ” alleen met jullie tweetjes ” aan de andere kant van onze planeet . Deze reis zal zeker nog lang nazinderen.
  Proficiat, je moet het maar doen , zonder reisorganisatie !
  We wensen jullie een veilige terugvlucht en een heeeeeel blij weerzien van jullie kinderen (kleinkind …. dat wordt nu serieus aftellen )
  Een hartelijke groet,
  Carine en José

 8. Spiessens Ann

  Jawadde,
  Goed voor 27 prachtige albums…
  Ik heb hier niet veel geschreven, wel mijn ogen uitgekeken.
  Proficiat en goede terugreis, en tot binnenkort !
  Filip en Ann

 9. Greet en Francis, bedankt om ons een beetje Nieuw-Zeelandgevoel te geven, en proficiat aan allebei voor de mooie foto’s en reisverslagen.

  Gilbert en Isabel

 10. Linda Fiers

  Greet en Francis
  Super mooie reis en prachtige foto’s
  Groetjes Linda en Rik

 11. Greet en Francis, heeeeeeeeel mooi,
  en ik zie een modelmoslima !!
  Dankuwel voor de verslagen en de foto’s, tot later !
  roos

 12. Annie Deckmyn

  Greet en Francis,
  Ik heb echt genoten van het boeiend verslag en de vele prachtige foto’s van jullie onvergetelijke reis.
  Proficiat met jullie blog!

Comments are closed.

error: Content is protected !!