Sequoia National Park

Kunnen we de nieuwe dag in het Wilde Westen nog toepasselijker van start laten gaan dan vandaag? Uit de radio klonk Wild West End van Dire Straits en het eerste wat we aantreffen op onze weg is een groepje cowboys die een kudde koeien  drijft naar de weide. De bordercollie, strak aan de zijde van zijn baasje, gehoorzaamt zijn bevelen. Dit stemt ons gelukkig om er weer tegen aan te gaan. Eerst nog bijtanken want na de lange rit van gisteren kunnen we wat brandstof gebruiken.

Vandaag, in tegenstelling tot gisteren, een aangenaam zonnige dag maar waar de wind strak opsteekt. Links en rechts van de rijweg is een dorre hoogvlakte. Veel valt hier niet mee aan te vangen. Tussen de vele stenen en keien in allerlei formaten door wordt het landschap opgevuld met bolvormig groene struiken waar af en toe geel bloeiende exemplaren de kop opsteken. Heel weinig verkeer en uitermate dun bevolkt gebied. Hoe kan het ook anders? 

Heel af en toe treffen we een parel van een huis aan maar grotendeels heel erbarmelijke onderkomens die je aan kaartenhuisjes doen denken.  Drukker bevolkte plaatsen geven je dan weer de indruk een camping voorbij te rijden. 

Het landschap wisselt constant, de Joshua tree’s komen terug talrijker voor, af en toe een meertje aan de kant van de weg. De vele banken langs de oevers van een wildwater riviertje nodigen ons uit om er onze pick-nick boven te halen. 

Daarna zetten we verder richting Sequoia Nationaal Park. Het park is niet alleen bekend omwille van de duizelingwekkend hoge bomen die er ten hemel rijzen maar ook omdat je hier de hoogste bergtop van de Verenigde staten vindt, nl Mount Whitney met een hoogte van 4418m. 

De “General Sherman Tree” gaat er trots op het plaatje te dragen van de “grootste boom ter wereld”. Hij is 84 m hoog en heeft een grondomtrek van 31 m. Hier voel je je ineens heel klein aan de voet van deze mammoetboom.

Op weg naar Tulare, waar we deze nacht zullen doorbrengen, verandert het landschap in één grote fruitgaard. Hectaaaaren sinaasappelbomen, kerselaars, abrikozenbomen …en zelfs de eerste wijngaarden steken de kop op. Morgen proberen we van al dat lekkers te proeven.

← Previous post

Next post →

4 Comments

 1. Claudine

  Prachtige reis, ik geniet mee met jullie ?

 2. Jacques Dewijn

  Goede Morgen aan de cowboy’s de beelden spreken alweer voor zichzelf uitstekende vlakverdeling zeker de beelden met de cowboy zijn top
  Ook met de groene boom in de voorgrond het blijft topfotografie, ik vraag mij af waar julie de energie blijven halen (Straffe poeier zoals men zegt)

 3. Pascale

  We genieten weer mee met de mooie foto’s

  Groetjes Pascale

 4. Wim en Martine

  Moet opnieuw een reuze(n)mooie dag geweest zijn. Geniet ervan!

Comments are closed.

error: Content is protected !!