Yosemite National Park deel 2

Het ziet er naar uit dat we het vandaag beter zullen treffen met het weer. Wolkensluiers hangen wel nog tussen de hoogste toppen, wat niet zo uitzonderlijk is, maar het zonnetje is goed van de partij.

Het verkeer is het trouwens opmerkelijk drukker dan gisteren. Aan de ingang van het park staat een lange rij wagens aan te schuiven om toegang te krijgen tot het park. Met onze pas die we bij aanvang van onze reis aankochten kunnen we in een andere rij en allen zomaar voorbij steken.

De auto kwijtraken is geen makkie. Alle openbare parkings staan bomvol. Meteen een gelegenheid om nog eens de nummerplaten in onze vizier te nemen en de ontbrekende staten proberen aan te vullen. Ons lijstje kunnen we opnieuw met 2 aanvullen. Nu nog 3 staten te gaan en het lijstje is compleet aangevinkt.

Nog even meegeven, Yosemite National Park is één van de bekendste nationale parken van Californië. Het park wordt sinds lang erkend om de natuurlijke schoonheid, bijzondere granietkliffen   en de hoge watervallen. Het bestaat uit ongetemde natuur die je alleen te voet kan leren kennen. We nemen ons voor wat calorieën van de voorbije dagen af te werken en stippelen enkele mogelijke wandelingen uit.

Na de picknick starten we de trail naar de Lower Yosemite Fall. Het water valt hier, ongeacht de weersomstandigheden, met bakken naar beneden en we spreken dan nog niet van de Yosemite Falls die met hun 740 m de hoogste zijn van de Verenigde Staten en de op vier na hoogste ter wereld. Ze worden gevoed door regen- en smeltwater. Bij het bekijken van de waterval kan je er niet onderuit dat je gezicht en kledij bedekt raken met microfijne waterdruppeltjes.

De trail naar Mirror Lake levert dan weer mooie plaatjes op. Een prachtige wandeling die ons meeneemt langs de oevers van de rivier. Op weg naar het meer treffen we een hongerig eekhoorntje aan die zich aan het vermaken is aan een dennenappel en weten we een tweetal speciale vogels te spotten. De blauwe, een Noord Amerikaanse gaai, zocht ongestoord tussen de vele blaadjes naar een hapje. De weerspiegelingen in het meer zijn nu nog indrukwekkend. Aan het eind van de zomer wanneer het water zogoed als volledig opgedroogd is, is er geen sprake meer van.

Morgen zetten we onze roadtrip verder richting San Francisco.

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Jacques Dewijn

    Goede Morgen road trippers, prachtige fotografie met speciale technieken, ons programma gisteren in de club was met speciale technieken zoals lange sluitertijd op statief, of met speciale filter. Toegepast op het water en de watervallen geeft een mooi resultaat. Al bij al groot verschil bij gisteren prachtige beelden met een grote diversiteit de eekhoorn en de vogels zijn werkelijk natuur zonder foefelarè, en een rood vestje tussen het groen mag ook al eens, doe zo verder en nog beter (graptje)

  2. Hallo Francis en Greet,

    Ik geniet ten volle mee van jullie fantastische avonturenreis en kan er niet genoeg van krijgen… Geniet nog ten volle !!!

    Groetjes,
    Anne

Comments are closed.

error: Content is protected !!