Silicon Valley

Als Amerikanen in iets heel sterk zijn dan is het wel in het weer voorspellen. Gisteren nog kondigden ze niet het mooiste weer aan voor de regio waar we naartoe trekken. Ze zitten er knal op, regen regen regen! 

We verlaten het binnenland en trekken westwaarts op richting Stille Oceaan.

De ongerepte natuur laten we de komende drie dagen links liggen en ruilen we in voor de op drie na grootste stad van Californië en culturele hoofdstad van de West Coast, San Francisco. De stad wordt beschouwd als de meest Europese en meest verdraagzame van alle Amerikaanse steden.

Bij het begin van de rit op weg naar San Francisco zijn de fruitboompjes er opeens weer. De fruitkraampjes trekken onze aandacht en lonken ons naar binnen. Kersen, blauwe besjes, aardbeien, sinaasappels, pompelmoezen, avocado’s, paprika’s, noten en een hele resem gedroogde vruchten worden hier te koop aangeboden. Alles van eigen bodem en zonder chemicaliën gekweekt, zo klinkt althans uit de mond van de verkoopster. Wat we er kochten was wel super lekker, zoet en vers!

Vooraleer we de grote stad intrekken rijden we eerst nog om langs de streek van San José waar Silicon Valley of het dal van de brains gevestigd is. Bedrijven als Cisco, Apple, Hewlett-Packard, Google, Facebook, Twitter om maar enkele bekende te noemen, maken hier deel van uit.

Naar Cisco, de vroegere werkgever van Francis, zijn we eerst op zoek gegaan. Wonder boven wonder, in de wirwar van highway’s en snelwegen wisten we die snel te vinden.

Google was de nummer 2 op Francis zijn verlanglijstje. Daar kregen we bij toeval een mondje uitleg van een werknemer die er met zijn familie een feestje aan het bouwen was tijdens het weekend. De Google-fietsen stonden er voor het grijpen en dat deden we ook. We waren er zeker niet de enige bezoekers die aan het rondneuzen waren.

Apple bezochten we als laatst. Het Apple Park staat onder strenge beveiliging. Bezoeken is uitgesloten. Enkel via virtual reality krijg je een beeld van de opbouw van de campus. We laten jullie even meegenieten.

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Waaawwww : wederom zo’n prachtige foto’s en prachtige tekst. Telkens meegenieten hoor !

 2. Luc Vandenbroucke

  Nu eens geen op en top touristische trekpleister maar toch eens interessant om te zien. Fantastische reis maken jullie daar. Proficiat aan Greet voor haar uitstekende commentaar. Leuk om lezen.

 3. Kaatje

  Echt de moeite de reis van jullie leven, alle foto’s even mooi dikke proficiat Francis en Greet vele groetjes.

 4. Kaatje

  Echt de moeite de reis van jullie leven, alle foto’s even mooi dikke proficiat Francis en Greet vele groetjes .

 5. Jacques Dewijn

  Goede Morgen, het is hier bij ons niet veel beter grijs en regen, het moet toch iets doen met de mens zo voor de ex werkgever kunnen poseren voor zijn deur.gaat gij goesting om direct te beginnen zeker. Ik zag deel een Greet met het rode vestje en deel twee Francis dat is nu ne keer tof (Graptje)
  Al bij al toch toffe foto’s op de fiets bij Google, en de verassing om te sluiten Nederland wint het songfestival 2019

 6. Caroline

  de foto’s doen ons serieus verwateren, wondermooie trip !!!

Comments are closed.

error: Content is protected !!