San Francisco deel 1

Vroeg uit de veren niettegenstaande het onophoudelijk getik van de regen tegen onze kamervenster. Daar is een reden voor! In de B&B wordt het ontbijt voor alle gasten geserveerd om 8u. Als eersten schuiven we aan tafel. Na het ontbijt maken we ons klaar om de stad in te trekken. We logeren niet zo ver af van “het” symbool van San Francisco die dan wel de Golden Gate Bridge is. Eens we vertrekken met de wagen is de hemel helemaal uitgeklaard, stralende zon en wij twee met een big smile op ons gezicht. Dat hadden we niet durven dromen na zo’n natte dag als gisteren.

De brug, die 1950 m lang is, scheidt de baai van San Francisco van de Stille Oceaan. Duizenden toeristen die evenveel keer deze brug op foto zetten, er wordt hier wat afgeduwd op fototoestellen en gsm’s. Ongelooflijk welk een statement dit hier is!

Van daaruit rijden we naar de kustlijn en parkeren er de wagen. De rest stappen we graag af nu het weer terug meezit en we beginnen alvast met een klim van 27% die ons naar Lombardstreet brengt, de meest kronkelende straat van de wereld. Vele wagens staan aan te schuiven om de helling via 8 haarspeldbochten (Crooked Street) naar beneden te kunnen rijden.

Kort na de middag valt er terug een spatje regen uit de lucht maar het is intussen tijd om ons wat aan te sterken dus…. de middagpauze wordt ingelast. En jawel, eens klaar met eten was de zon weer van de partij en dit voor de rest van de dag.

Van daaruit gaan we richting Fisherman’s Wharf, een drukbezochte trekpleister die verschillende pieren telt met winkeltjes en restaurants en waarvan Pier 39 wel de bekendste is. Deze pier wordt luidkeels aangekondigd door de zeeleeuwen die hun onderkomen hebben gevonden op drijvende pontons. Het zijn vooral de mannetjes en de jonge zeeleeuwen die hier verblijven. De vrouwtjes en de allerkleinsten daarentegen geven de voorkeur aan de open zee.  De mannetjes zijn grote luilakken. Ze slapen het grootste deel van de dag, spelen soms, maken kabaal of wagen een duik in het water. Het was er duidelijk aan te horen en te zien!

De Painted Ladies willen we vandaag ook zeker  niet missen. Dit is een rij Victoriaanse huizen in pasteltinten die ook wel de Postcard Row worden genoemd. Ze behoren ongetwijfeld tot de meest fotogenieke “ladies” van de stad.

Het verkeer in deze grote stad valt best wel mee maar gelukkig zit een goed chauffeur aan het stuur. Met al die genummerde straten, avenue’s is het een hele puzzel om je weg erin thuis te vinden maar het lukt Francis wonderwel!

Morgen alweer onze laatste dag San Francisco die we zullen starten met een bezoek aan de beroemde gevangenis op het eiland Alcatraz.

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Diafo

    Goede morgen daar in San Francisco, het ziet bruisend en kleunrijk uit, prachtig de beelden van de golden Bridge, en zo met het golden koppel echt top. Het zal ook niet gemakkelijk zijn het bos tussen de bomen te zien, hier komt de echte fotograaf naar boven. hier bij ons grijs met nu en dan een beetje zon. En vandaag nieuwe foto’s voor de Rijstpekker, allee voor de verstaanders
    Tot bij deel twee zeker.

  2. Wat een schitterende reis ! Super mooie foto’s en aangename commentaar om te lezen ! Geniet ervan !

  3. Jan Vermeire

    Het blijft leuk lezen en kijken, we genieten mee en hopen ooit dit moois zelf te kunnen bewonderen.

Comments are closed.

error: Content is protected !!