Monterey

Na een moeizame start omdat onze betaalkaart  voor wat problemen zorgde bij de afrekening, werpen we nog een laatste  blik op de stad vanop het hoogste uitkijkpunt , de Twin Peaks.

Voorts rijden we de komende dagen verder op de bijzondere weg langs de Californische kust, Highway 1 die vanuit San Francisco richting zuiden loopt. De weg zorgt niet alleen voor geweldige uitzichten, er zijn ook verschillende interessante bezienswaardigheden zoals de kustplaats Monterey die we vast en zeker bezoeken en tevens onze plaats van overnachting wordt. 

Op weg er naar toe links en rechts van de weg velden vol met aardbeiplanten zo ver ons oog rijken kan. Borden die ons er op wijzen dat ze te koop worden aangeboden of ons ertoe aanzetten  de pluk zelf te ondernemen. Gezien de bijtende wind die ons de hele weg al achtervolgt laten we die zelfpluk voor wat het is en gaan we voor de makkelijkste manier om dit lekkers te proeven. Eens je er begint van te eten kan je niet meer stoppen. Binnen de kortste keren is ons bakje op. 

De hele rit al een zonnig weertje maar met een krachtige wind die ons letterlijk op ons doel afblaast. Ook de golven gaan krachtig te keer en slaan het water wild tegen de kliffen. Af en toe een groepje surfers die gretig gebruik maken van die kracht om zich op de golven te laten meeglijden.

Een betrekkelijk korte afstand die we vandaag te overbruggen hebben. We rijden bijgevolg Monterey binnen in de vroege namiddag. Na de bagage te hebben achtergelaten in het hotel begeven we ons naar de gezellige Fisherman’s Wharf. Naast de vele souvenirwinkeltjes ook een overaanbod aan restaurants waar de verse vis rijkelijk wordt aangeboden. Eten vinden wordt beslist geen probleem. De keuze waarheen wordt wat anders. Vooraleer we ons tegoed doen aan een lekkere hap eerst nog even de beentjes strekken en ons nog eens goed laten uitwaaien langs het strand. Het terug keren op onze passen zorgt dan weer voor een goede nachtrust. Die kunnen we goed gebruiken. Morgen een laatste lange rit die we op onze roadtrip af te leggen hebben.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Jacques Dewijn

    Goede Middag, dat zijn ongetwijfeld topbeelden echt om bij stil te staan
    Ook ik was het beetje uit het oog verloren toch een compliment voor de boeiende beschrijving van de reporter ter plaatse

  2. Sam en Anja

    Francis, Greet, fantastisch wat jullie daar allemaal zien en meemaken! Bedankt om ons mee te laten genieten dankzij jullie boeiende reisverhalen en prachtige foto’s… ???

Comments are closed.

error: Content is protected !!