Los Angeles deel 2

De souvenirs die we de voorbije dagen kochten voor het thuisfront worden met de grootste zorg in de koffers gestoken zodat we die heelhuids kunnen afgeven.  Ja, de koffers worden goed onder handen genomen en krijgen een nieuwe schikking voor de terugkeer naar ons Belgenlandje. 

Een laatste rit op de HW 1. Een laatste kans om de pracht van de Californische kuststrook te bewonderen nu we terug op weg zijn naar Los Angeles. En dat doen we!

The Getty Villa aan het strand van Malibu lijkt ons wel de moeite om te bezoeken omwille van zijn architectuur, tuinen maar ook om de collecties Westerse kunst die er in zijn ondergebracht. The Getty Villa, ooit het huis van  de Amerikaanse industrieel J. Paul Getty zelf, is één van de meest bezochte musea van de VS. We kunnen dan toch nog een beetje cultuur snuiven. Een kans die we met beide handen grijpen want dit is hier bitter weinig van doen in de States.

Ondertussen zijn we volop aan het meeritsen in het drukke stadsverkeer van Los Angeles. Druk, is op zijn minst nog zacht uitgedrukt. De snelwegen tellen aan beide kanten 5 rijvlakken en kennen toch de hele dag door traag tot stilstaand verkeer. Hier is geen sprake van ochtend- en/of avondfiles. Toch vinden we de weg naar de Beverly Hills, de legendarische wijk waar heel wat onderkomens van beroemde filmsterren zijn opgetrokken. Minivans vol toeristen doorkruisen er de hele dag door de straten en houden halt bij hun huizen. De lanen kleuren er paars van de acacia’s.

Helemaal ten top bevindt zich het Griffith Observatory, het planetarium van Californië. Van daaruit genieten we ook van de prachtige uitzichten over Los Angeles, het Hollywood Sign en de Stille Oceaan.

De laatste nacht wordt doorgebracht in hetzelfde hotel waar we de eerste nacht doorbrachten.

← Previous post

Next post →

5 Comments

 1. Jacques Dewijn

  Goede Morgen lid van de Kon Fotoclub Diafo Harelbeke, het spel begint de laatsten dag in America, ongelooflijk de nostalgie begint, spijtig, het is alweer voorbij, en verlangend naar den boterham met vers gekapt, of prepare of de staek met Belgische frietjes, goede thuiskomst gewenst van de collega’s en tot op de volgende vergadering zeker in Hulste.

 2. Werner Luysterman

  Lees ik daar tussen de regels door dat het einde in zicht is ?

 3. Kaatje

  Een veilige terug reis toegewenst , nog maanden nagenieten van jullie prachtige reis. Remi zal blij zijn oma en opa terug te zien groetjes.

  • ? Wederzijds Kaatje! We verlangen zo hem terug dicht in ons midden te hebben.

 4. carine

  Welkom Thuis, welkom in de Salto 🙂

Comments are closed.

error: Content is protected !!