Los Angeles – Bavikhove

Een laatste keer ontwaken bij de Amerikaantjes, tevens de laatste uren in Los Angeles. Deze brengen ons nog naar Dodger Stadium en de pier van Santa Monica .

De metro brengt ons eerst naar de baseball place Dodger Stadium. Een majestueus stadium met een capaciteit van 56.000 zitjes verdeeld over 4 niveau’s. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de volgende wedstrijd. De grasmachine rijdt het gras af in lijnrechte banen. De gravelpartijen worden egaal getrokken, nat gespoten en bepaalde gedeelten worden afgedekt met een zeil. Bij nader toezien beslist Francis om het toch maar verder bij volleybal te houden. Het vele lopen bij baseball ziet hij precies niet goed zitten. Sommigen onder jullie zullen dit laatste vermoedelijk graag horen. 😉

Daarna zakken we af naar de pier op Santa Monica Beach. Een heel bouwwerk! Op de pier is zelfs het pretpark Pacific Park gebouwd, reuzenrad, achtbaan, draaimolen, speelzalen en restaurants incluis. Je kan het je zo gek niet voorstellen. Het zomers weertje heeft heel wat mensen aangetrokken naar het strand, je kan er op de koppen lopen. Het strand zelf is voorzien van allerlei speeltuigen aangepast aan ieders leeftijd. 

En ja, hierna is het tijd om naar de wagen terug te keren en ons richting luchthaven te begeven.

Onze huurwagen leveren we terug in, die heeft zijn dienst meer dan bewezen. Hij was het die ons elke keer trouw  naar de plaatsen bracht die we in gedachten hadden. Hoe moeilijk of hoe makkelijk ook bereikbaar.

De laatste hand wordt gelegd aan dit  dagboek, het laatste blad  wordt vol geschreven. Gepakt en zwaar geladen trekken we richting luchthaven  LAX om tegen 21u lokale tijd terug te vliegen naar Parijs. Als alles meezit landen we 11 u later op Charles de Gaulle. Daar nog eventjes wachten op de Ouigo voor de treinrit en we kunnen beginnen dromen van ons vast stekje in Bavikhove.

De cirkel is rond. We zijn weer waar we ruim drie weken geleden van start gingen, Los Angeles. Een roadtrip van 6220 km lang, gedurende 24 dagen in zon, regen, sneeuw, hevige wind of uitzonderlijke hitte. 

De vele natuurparken wekten heel wat in ons op. Verbazing, verwondering, bewondering! Niet gedacht dat de natuur hier zo adembenemend, groots en authentiek zou zijn.

Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, the places to be!  Je moet er geweest zijn, ze gezien hebben!

Als je ons vraagt wat het hoogtepunt was? Het antwoord blijven we je na drie weken nog schuldig. Een topper kunnen we er echt niet uithalen. Wat we zagen waren één voor één pareltjes die we nimmer of te nooit zullen vergeten.

Dankbaar kijken we terug op een heel uitdagende en boeiende reis. Een nieuwe levenservaring die we de komende dagen en maanden zullen laten bezinken en beslist eeuwig zullen blijven herinneren! 

Fijn dat jullie mee gingen op avontuur, dank voor de vele en leuke reacties! Hopelijk tot nog eens.

← Previous post

8 Comments

 1. Wat een prachtige reis ! Jullie zullen nog héél veel kunnen navertellen bij jullie thuiskomst. Ik kijk er alvast naar uit ! Een goed terugvlucht en een veilige thuiskomst gewenst !

 2. Claudine

  Oef, gelukkig dat uwe, en toch ook een beetje onze, Francis het baseball niet ziet zitten. We hebben hem gemist…
  Jullie reis was voor ons,dicht bij huis reizigers, heel interessant en leerrijk. Tot ziens, dan kunnen we napraten…
  Groetjes, Claudine en Patrick

 3. Jacques Dewijn

  Voor de laatste reactie, dan letterlijk zijn er toch nog prachtige beelden genomen zeker in dat stadion vooral met de grasmachine en deze met de cirkel
  De laatste foto spreekt ook boekdelen, het was echt ook voor mij een prachtige reis met top fotografie en top commentaar.

 4. Isabel

  Hey Greet en Francis
  We kijken al uit naar nog meer verhalen en foto’s.
  Dat het een topreis was hebben live kunnen volgen ?.
  Tot gauw in ons landje.
  Groetjes
  Isabel en Philippe

 5. Luc Vandenbroucke

  Greet en Francis,
  hopelijk gezond en wel terug thuis.
  Bedankt dat ik mocht mee genieten van jullie reis. Ik heb prachtige foto’s gezien, fijne commentaren gelezen en veel herinneringen kunnen boven halen aan mijn reis van enkele jaren terug, in de USA.
  Ik heb eveneens een paar mooie plekken kunnen ontdekken, die ik zeker ook eens moet bezoeken.
  Bedankt dat ik mocht mee “reizen”.
  Tor binnenkort,

  Luc

 6. Mooie reis, mooie foto’s,
  Tot ziens !!
  Groeten
  Roos

 7. Henriette

  ik moet zeggen , dikke proficiat voor de prachtige foto,s en mooi vertelde verhalen , jullie zijn het zeker intussen weeral gewend hier , maar ik heb nog maar juist van dat alles nog eens kunnen genieten , en het is prachtig !
  groetjes van de buren !

 8. Wim en Martine

  We hebben genoten van jullie reisblog: schitterende foto’s en met vlotte pen geschreven dagboek! Inderdaad een reis die jullie nimmer ofte nooit zullen vergeten. Het was fijn om onze roadtrip te herbeleven aan de hand van jullie blog. We kijken ernaar uit om jullie belevenissen in geuren en kleuren live verteld te krijgen!

Comments are closed.

error: Content is protected !!