Dinsdag 16 april Kanazawa 

Bij het opstaan liggen de wegen nat, het heeft goed geregend. Na een stevig ontbijtje, de schoenen aanbinden en weg zijn we.

Bedoeling is te starten waar we gisteren eindigden, in de levende chaya-districten of geishabuurten. Maar op weg daar naartoe komen we voorbij de Omi-cho Market. We kunnen niet anders dan een zijsprongetje maken. Deze markt is 300 jaar oud en ondergebracht in een overdekt complex met kramen voor verse groente en fruit, vis en vlees, culinaire specialiteiten en zelfs bloemen. Onvoorstelbaar wat ze daar allemaal aanbieden! We zagen er zelfs hoe ze kolossale blokken ijs verzagen en verpakken om er isomobakken mee op te vullen om de waren koel te kunnen uitstallen. Te vroeg om nu al aan eten te denken anders was de keuze snel gemaakt.

Een eindje verder stappen en we bereiken ons doel dat we voor ogen hadden. In het Higashi Geisha District heerst vandaag de dag nog steeds een mysterieuze, bijzondere sfeer. Deze traditionele plaats staat reeds vele jaren in het teken van feest en entertainment. Al sinds de Edo periode zijn het de geisha’s die in traditionele kimono met zware contrast make-up op voor de nodige sfeer zorgen met muziek en dans.

Dat is echter niet alles, in het district zijn ook zogenaamde Chaya woningen terug te vinden.

De historische stijl van dit district behoort tot het cultureel erfgoed van Japan en is alleen al omwille van die reden een bezoekje meer dan waard. Tal van de oude gebouwen zijn veranderd in restaurants, souvenirwinkels en theehuizen. We krijgen er zelfs de mogelijkheid om een theeceremonie mee te maken met ons tweetjes. Als kers op de taart zet Francis thee voor mij en omgekeeerd.

Kanazawa vermengt naadloos historische charme met moderne kunst. Benieuwd trekken we het 21 Century Museum binnen waar een werk van onze bekende Jan Fabre op het dak prijkt. Helaas binnenin geen tentoonstellingen en dit ten gevolge van de aardbeving bij aanvang van dit jaar.  We geven niet op en stappen verder tot het D.T. Suzuki Museum wat ook meer dan de moeite waard is.

Het museum staat geheel in het teken van de boeddhistische filosoof Daisetsu Teitaro Suzuki. Het is de uitgelezen plek om tot rust te komen in de strak aangelegde tuin.

We trakteren ons nog op een hartverwarmend drankje in een klein, knus koffiehuisje, dit niettegenstaande de warme temperaturen.

Verder kwamen we op ons pad ook tal van tempels tegen waarvan o.a. de Ninjadera temple.

Kanazawa heeft eveneens de status van studentenstad. Op deze manier wordt een ideale mix tussen jong en oud verkregen en beschikt de stad over een leuke, jonge en eigentijdse uitstraling met een historisch kantje.

Afsluiten doen we in een typisch Japans steakrestaurant waar de kok een lekker stukje Wagyuvlees bereidt voor ons op een hete bakplaat. Heel bijzonder maar vooral heel lekker!!!

Morgen zetten we koers naar Kyoto.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 reacties

  1. Van Eeckhout Geert

    Om van te watertanden, letterlijk en figuurlijk. Wist niet dat de wolkenmeter van Fabre in Japan was.
    Nog veel genieten zou ik zeggen. Voor het mooie weer moet u niet vlug terugkomen, brrrrr.

  2. Wim en Martine

    Dit ziet er een stadje uit waarin het gezellig rondkuieren is. Het theemomentje hadden we ook wel willen meemaken.

error: Content is protected !!